Appartement Casamaggiore
Via Frattavecchia - Casamaggiore 11
06061 Castiglione del Lago (PG)
Italie: 0039 075 9570013


info@vacantypique.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ACTUEEL

Lees de actuele berichten >>hier<<

voorjaar 2018

De eerste gasten hebben genoten van de prachtige omgeving. In mei is de natuur Italie op haar mooist en groenst. Velden vol klaprozen, zoveel tinten frisgroen. En af en toe een aprilbui met een fantastsiche regenboog, duie in de voortuin begint...

http://www.casamaggiore.nl

(foto door Ferdinando Maino, grazie!)

http://www.casamaggiore.nl

zomer 2016

En nog een o ja: sinds kort hebben we extra repeaters, zodat de gasten bij het zwembad ook hun mail kunnen ophalen. Of juist helemaal niet, want je bent tenslotte op vakantie. Het is toch lekker dat je op het zonneterras even wat info kunt googelen of de Italiaanse momenten via de social media kunt delen.

Ook dit seizoen was er volop belangstelling voor het appartement: we waren begin 2016 al helemaal volgeboekt. We hebben uiteraard weer geinvesteerd in nog meer service: zo is er voor de gasten een eigen wasmachine en hebben we voor en achter hordeuren laten plaatsen. En: we zijn bij Zoover opgeklommen naar Silver! Dank alle gasten voor zoveel mooie reacties.

http://casamaggiore.nl

Ondertussen staan de fruibomen in volle bloei en de oogst is dit jaar bijzonder groot; er worden wat marmelades en taarten gemaakt!

http://casamaggiore.nl

 

zomer 2014

http://www.casamaggiore.nl

Na diverse aanpassingen (o.a. een grote parkeerplaats voor de gasten op ons nieuwe stuk grond en nieuwe fruitbomen) hebben verschillende gasten alweer genoten van de heerlijke omgeving, het zwembad en de mooie dingen in de omgeving. En wij hebben genoten van hun gezelligheid en hulpvaardigheid! Wat fijn dat er toch altijd gasten zijn die tijdens de vakantie af en toe 'iets te doen moeten hebben'... Als handen gaan jeuken bij het horen van een bosmaaier of bij het zien van een zwembadstofzuiger... Dank, dank!

december 2013

oktober 2013

... en langzaam doet de herfst haar intrede... Het landschap is groener dan ooit en de melograni lijken als lampionnen in de bomen

melograno http://www.casamaggiore.nl

september 2013

casamaggiore

...en weer heel veel vijgen!

juli 2013

De pruimen doen het dit jaar bijzonder goed (trossen!) De gasten idem! Ze bestaan nog, de vakantiegangers die tijdens hun verblijf hier 'toch iets te doen moeten hebben...'
Ik heb een paar keer dankbaar de grasmaaier en het schepnetje uit handen gegeven, evenals de waterpomptang en de receiver van de schotel. Dank Dic., Wilco, Robert en Henk!


juni 2013

de wekelijkse markt in Castiglione del Lago op woensdag

agnes den hartogh

mei 2013

Een pakketje van Zoover! We zijn dit jaar onderscheiden met maar liefst een highly recommended aanbeveling voor 2013!

mei 2013

Het zwembad is open, de eerste gasten zijn gearriveerd... laat nu de zomer maar komen!

casamaggiore

april 2013

Het is artisjokken-seizoen op de markt in Castiglione! In Montichiello een heerlijk voorgerecht van gefrituurde reepjes carciofi met Pienza-kaas...

maart 2013

Heel voorzichtig komen de bloesems van de albicocci tevoorschijn...

februari 2013

carnevale viareggio

Hoe kleurrijk kan Italie in de winter zijn... Carnevale di Viareggio! Waanzinnig ingenieuze optocht...

januari 2013

Terwijl het in Nederland sneeuwt en vriest, plannen velen momenteel hun vakantie. In het hoogseizoen is Casamaggiore al behoorlijk verhuurd. Maar denk ook eens aan het voorjaar: in april en mei zijn de temperaturen over het algemeen erg aangenaam, (zo rond de 25 graden) zeker voor de golfers, fietsers, wandelaars. En het groen en de bloesems kleuren prachtig!

december 2012

De kerk naast ons staat in de steigers: het dak wordt gerestaureerd met behulp van de opbrengsten van diverse gezellige cena's en benefietconcerten.

oktober 2012

Een van de verplaatste olijvenbomen heeft het door de enorme kou in februari en de extreem hete zomer niet gered... Door de tuinman vakkundig gesnoeid: hij wilde er een soort kunstwerkje van maken. Aan de uitstekende tak zou ik -volgens hem- wel een plantenhangertje kunnen bevestigen. Of een schommel voor de scoiatollo.

En van de bijna rijpe olijven van de andere gesnoeide bomen: een recept dat ik blijkbaar niet helemaal goed verstaan heb. Volgens Andrea kan het zo ook: oven een maand zouden ze eetbaar zijn.

augustus 2012

Pruimen uit de tuin gaan voor een heerlijke pruimentaart. Foto en taart gemaakt door gasten Nita, Rudi en Timon Missoorten. Was heerlijk!!

 

Casamaggiore
= de grens Umbrie/Toscane
= een heerlijk groot zwembad voor u alleen
= rust en panoramische uitzichten, maar historsiche steden op kleine afstand
= veel privacy
= ruime eigen parkeergelegenheid en mogelijkheid tot overdekte stalling fietsen
= comfort en ruimte
= fruit uit de tuin
= gastvrije Nederlandse service met Italiaanse passie

"Een absolute aanrader voor mensen die Toscane en Umbrie willen ontdekken, grotere plaatsen als Siena en Perugia, maar ook kleinere parels als o.a. Cortona, Arezzo, Panicale liggen op korte afstand. Veel privacy, rust en ruimte in het glooiende landschap van Casamaggiore. Het ruime en met veel smaak ingerichte appartement is voorzien van frisse badkamer, een zitkamer/keuken en ruime slaapkamer.
De riante tuin met nieuw zwembad nodigt uit tot schaduwrijk ontbijten of een glaasje prosecco in de laatste zonnestralen op weg naar weer een nieuwe dag in Bella Italia!"